Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aykut Erdoğdu, Adalet Kurultayı’nın ayrıntılarını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP’nin ağustosun son haftasında Çanakkale’de düzenleyeceği Adalet Kurultayı’nın detaylarını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İklim Öngel’e konuşan Aykut Erdoğdu, 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Kurultay’ın Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği alanlarda düzenleneceğini söyledi.

Alanda kalmak isteyenlerin önceden CHP’yi bilgilendirmesini rica eden Erdoğdu, bilgi vermeyenlerin çadırlarını getirmesi veya yakın bir yerde konaklama ayarlaması gerektiğini ifade etti. CHP’nin kurultayda konuşmacı değil dinleyici olacağını söyleyen Erdoğdu, “Alkol tüketimi yasak olacak. Çevreye saygı ve çevreyi kirletmeme en önemli uyarılarımızdan biri. Panel ve çalıştaylarda belirlenen konuşmacılar konuşacak, dışardan gelerek panel ve çalıştay düzenini bozacak şekilde söz alınmasına müsaade edilmeyecek. Farklı fikirler olacaktır ama kimse fikirleri nedeniyle suçlanmayacak. Terörün, şiddetin ve suçun övülemesi yasak olacak” ifadelerini kullanmış.

Açık havada gerçekleşecek panellerin sabah 09.30 gibi başlayıp, akşam 17.30 gibi sona ereceğini açıklayan Aykut Erdoğdu, 8 ana başlığın işleneceği  kurultayın yanı sıra vergide adalet, bütçede adalet, ihale, teşvik ve izinlerde adalet, bilgi ve iletişimde adalet, sanayi ve ticarette adalet, imar ve kentsel dönüşümde adalet, tarımda adalet, sağlıkta adalet, enerji ve madencilikte adalet, asker ve polise adalet, şehit ailelerine adalet, akademisyenlere adalet, engellilere adalet, sporda adalet gibi başlıklarda çalıştaylar düzenleneceğini ifade etmiş.

Aykut Erdoğdu kurultaya katılacak isimler arasında, Korkut Boratav, Ertuğrul Yalçınbayır, Hüsamettin Cindoruk, Abdüllatif Şener, Nesrin Nas gibi isimlerin de yer alacağını sözlerine eklemiş.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.