Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, IŞİD konvoyunu vurdu: 200’den fazla militan öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Deyrizor kentine gitmekte olan IŞİD konvoyunun Rus Hava Kuvvetleri’ne bağlı jetler tarafından vurulduğunu açıkladı

Çok sayıda mühimmat ve zırhlı aracın imha edildiği belirtilen açıklamada, 200’den fazla IŞİD militanının da öldürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, Rakka ve Humus bölgelerinde büyük kayıplar veren IŞİD’in, Ağustos ayı boyunca Deyrizor’u silahlandırmak ve yeniden toparlanmak için kullandığı vurgulanarak, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “IŞİD’in Deyrizor’da yenilmesi, örgütün Suriye’nin tamamında yenilmesi için stratejik önemde olacak” sözlerine yer verildi.

Öte yandan, IŞİD kontrolü altındaki Rakka kentinin kurtarılması için devam eden operasyonlarda, kente bağlı iki bölgenin daha Amerikan destekli Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolü altına girdiği belirtiliyor.

ARA News’ın, DSG kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Pazar günkü çatışmalarda yaklaşık 35 IŞİD militanı öldürülürdü. Yerel kaynaklar da bu kazanımları doğrularken, bu kazanımlar sonrasında Rakka’nın yaklaşık %60’ının DSG kontrolüne girdiği değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.