Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon 50 bin kişinin çalışacağı ikinci merkez binasını kurmak için şehir arıyor

Online alışveriş şirketi Amazon, ikinci merkezi için 5 milyar dolarlık bütçe ile yeni bir şehirde yatırım yapmayı planlıyor. Seattle’dan sonra Kuzey Amerika’da kurulacak ikinci merkezde yaklaşık 50.000 kişinin istihdam edileceği söyleniyor.

Perşembe günü yapılan açıklamada, Seattle merkezli şirket, Kuzey Amerika’da yapacakları yatırım ve yeni binanın inşası için 5 milyar dolar harcayacaklarını açıkladı. Yeni merkezin adı “Amazon HQ2” olacak. Kuzey Amerikalı eyalet ve taşra yetkililerinden gelecek teklifleri beklediklerini söyleyen şirket yetkilileri, yapacakları yatırımlar için vergi indirimleri gibi birtakım kolaylıklar elde etmeyi umduklarını belirtiyor.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos yaptığı açıklamada, “İkinci merkezin Seattle ile eşit derecede olmasını bekliyoruz. Amazon HQ2 öncesinde ve sonrasında yapılan yatırımlarla, yüksek maaşla istihdam ortamı yaratabilecek. İkinci evimiz için çok heyecanlıyız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.