Meksika’nın güneyinde Guatemala sınırında meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının daha da artmasından endişe ediliyor.
M8.0 #earthquake (#sismo) strikes 200 km SW of Tuxtla Gutiérrez (#Mexico) 25 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/hKkngae5Yd
— EMSC (@LastQuake) September 8, 2017
Deprem anı güvenlik kameralarına böyle takıldı:
https://twitter.com/BuzzFeedNewsMex/status/906028182972784641
Amerikan Jeoloji Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 8.0, merkezi ise ülkenin güneyinde yer alan Chiapas eyaleti. Deprem ülkenin başkenti Meksiko City’de de hissedildi. Ülkenin birçok kentinde halk geceyi sokaklarda geçirdi. Meksika Sivil Savunma Dairesi, 8.0 büyüklüğündeki depremin 1985’te meydana gelen ve 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinin ardından ülkede yaşanan en şiddetli deprem olduğunu açıkladı.
Deprem Guatemala’da da can aldı
Deprem komşu ülke Guatemala’da da hissedildi. Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, deprem nedeniyle ülkesinde de bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.