Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’da 8 büyüklüğünde deprem: 27 ölü

Meksika’nın güneyinde Guatemala sınırında meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının daha da artmasından endişe ediliyor.

Deprem anı güvenlik kameralarına böyle takıldı:

https://twitter.com/BuzzFeedNewsMex/status/906028182972784641

Amerikan Jeoloji Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 8.0, merkezi ise ülkenin güneyinde yer alan Chiapas eyaleti. Deprem ülkenin başkenti Meksiko City’de de hissedildi. Ülkenin birçok kentinde halk geceyi sokaklarda geçirdi. Meksika Sivil Savunma Dairesi, 8.0 büyüklüğündeki depremin 1985’te meydana gelen ve 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinin ardından ülkede yaşanan en şiddetli deprem olduğunu açıkladı.

Deprem Guatemala’da da can aldı

Deprem komşu ülke Guatemala’da da hissedildi. Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, deprem nedeniyle ülkesinde de bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.