Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi asistanı, Sezgin Tanrıkulu’nu boğma teliyle öldürmekle tehdit etti ve serbest bırakıldı

Ankara’dan İstanbul’a Türk Hava Yolları’nın TK 2143 sefer sayılı uçakla yolculuk eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu uçakta arkasında oturan yolcunun kendisine yönelik tehdit mesajını yayınladı. Tehdit mesajı yayınlayan Burak Doğan’ın Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi olduğu ortaya çıktı. Doğan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Burak Doğan ‘Bozo’ adlı Twitter hesabı üzerinden “Uçakta Sezgin Tanrıkulu’nun arkasına oturdum.. Boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav” mesajını paylaştı. Tanrıkulu da mesajı görünce iner inmez havalimanı polisine Doğan’ı şikayet etti.

Sezgin Tanrıkulu’nun tehdit mesajını duyurduğu tweet:

Tanrıkulu daha sonra şikayetçi olduğu ve tehdit ettiği halde Doğan’ın nasıl serbest bırakıldığını anlayamadığını belirtti ve olay anını şöyle anlattı:

“13.05 uçağıyla İstanbul’dan Ankara gidiyordum. Uçak yere inince telefonumu açtım. Bu kişinin attığı mesajın fotoğrafını bir arkadaşım göndermiş, ‘Arkanda böyle biri oturuyor. Dikkat et” diye. Döndüm baktım, gerçekte profil fotoğrafındaki kişiye benzeyen biri oturuyor. ‘Beyefendi bunu siz mi yazdınız?’ diye sordum. ‘Hayır’ dedi. Sonra tekrar döndüm, ‘Beyefendi siz yazdıysanız hangi saikle yazdığınızı söyleyin. Özür dilerseniz şikayetçi olmayacağım yoksa şikayet edeceğim’ dedim. Bu defa, ‘Ben yazdıysam ne olmuş seni sevmiyorum’ dedi. Bunun üzerine yanımdaki arkadaşım da, ‘Siz sevmediğiniz insanları telle boğuyor musunuz?’ diye sordu. Ben de hostese ‘polis çağırın’ dedim. Daha sonra polis içeri geldi ve birlikte dışarı çıktık. Bu kişi polise verdiği ifadede, ‘Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum, Gazi Üniversitesi’nde ceza hukuku hocasıyım’ demiş. Ben polisten bunu duyunca, ‘ceza hukuku hocasıysa özür dilese de affetmem’ dedim ve şikayetçi oldum. Benden sonra serbest bırakıldığını öğrendim. Şu anda nasıl ve neden serbest bırakıldığını anlamaya çalışıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.