Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika 1985 deprem felaketinin yıldönümünde, 7.1 şiddetindeki depremle yıkıldı, ölü sayısı giderek artıyor!

2 hafta önce 8.2 şiddetinde depremle sarsılan Meksika’nın başkenti bu kez 7.1 şiddetinde depreme dayanamadı. Başta Meksiko olmak üzere bir çok şehirde çok sayıda bina yıkılırken insanlar yıkıntıların altında kaldı. Federal Sivil Savunma Ajansı, 7.1 büyüklüğündeki depremde en az 248 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çok sayıda bina yıkıldığı için enkaz altında kalanlarla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtiliyor. İlk açıklanan resmi rakamlara göre deprem sadece başkent Mexico City’de 117 kişinin hayatına mal oldu.  Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

 

Yerel saatle 13:00 te meydana gelen ve merkez üssü başkentin 100 km uzağında Puebla eyaletine bağlı Rabosso yakınlarında bulunan 7.1 şiddetindeki depremin ardından neredeyse bütün yüksek binalar tahliye edildi.

Meksiko’da bundan tam 32 yıl önce 1985’te aynı gün yaşanan depremde 10.000’den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Depremin ardından halk sokaklara dökülürken çok sayıda binada mahsur kalan depremzedelere yardım için yerel ekipler harekete geçti.

Depremin hissedildiği bazı bölgelerden yangın haberleri de geliyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.