Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Erdoğan’ı yeneceğime inanıyorum”

Meral Akşener,  Fox Tv’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.  Akşener, gündeme ve yeni kurulacak partiye dair açıklamalarda bulundu.

“Kraldan çok kralcı insanlar türemiş”

Akşener yeni partinin ilanı ile ilgili “yetiştiremeyebiliriz ancak ekim ayının 15’inde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Genel merkez binası bulmakta zorlandıklarını belirten Akşener “kraldan çok kralcı insanlar türemiş” diyerek genel merkezi kiraya vermek için temasa geçtikleri kişilerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiklerini” savundu.

“Otoriter bir babanın çocuğu gibi hissetmeye başladım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TEOG kalksın” talimatını değerlendiren Akşener, “ben kendimi büyük bir evde otoriter bir babanın çocuğu gibi hissetmeye başladım ve herkes de böyle hissediyor. Bir cumhurbaşkanının uzmanlarla konuşmadan akşam düşünüp sabah açıklama yapmasını yanlış kabul ederim” dedi. Eğitim politikasını eleştiren Akşener, “derslik sayımız artmasına rağmen eğitim kalitesi düşüyor” diye konuştu.

“FETÖ’yü ben temizleyeceğim”

Hakkında başlatılan “FETÖ’cü” iddialarına da değinen Akşener: “Ölmüş anama, torunuma sövülüyor. Sayın Cumhurbaşkanıma çağrımdır. Ben bir tursunol kağıdıyım.  Kim ‘Meral Akşener FETÖ’cü’ diyorsa kendisi ya da eşi ya da kızı FETÖ’cüdür. Kendisi de kriptodur. Sayın Cumhurbaşkanı bu mücadeleyi yapamıyor. FETÖ’yü ben temizleyeceğim. Gitsinler İzmit’in Gündoğdu köyüne. Bırakın ailemi, köyümde FETÖ’cü yok benim. Hodri meydan. Kim bu kadar iddialı söyleyebilir. Kaçacak derler diye pasaport bile almadım” dedi.

“Erdoğan’ı, yeneceğime inanıyorum”

Akşener, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise “arkadaşlarım bunu istiyorlar ama esas olan milletin gönlünde ne olduğu. Ona bakacağız. Partimiz kurulsun, çalışmalar başlasın…” diye yanıt verdi. Akşener, “Erdoğan’ı yenebilecek misiniz?” sorusuna ise “yeneceğime inanıyorum” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.