Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da muhalefete gözdağı operasyonu 

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan hükûmeti muhaliflere yönelik bir operasyon başlattı. Şu ana kadar aralarında din adamı, gazeteci, şairlerin de olduğu en az 16 kişi gözaltına alındı.

Suudi Arabistan hükûmeti gözaltına alınanların krallığın güvenliğine tehdit oluşturan Müslüman Kardeşler ve Yemen’de Suudi Arabistan destekli güçlere karşı savaşan Husiler üyeleri olduğunu öne sürdü. İki grup da Suudi Arabistan’ın terör örgütleri listesindeler. Yapılan resmi açıklamaya göre tutuklananlar, Suud ailesini devirerek Müslüman Kardeşler yanlısı bir hükümet kurmak için yabancı ülkelerden yardım alıyorlar.

Yakınlarının yaptıkları açıklamalara göre gözaltına alınanlar polisin düzenlediği operasyonlarla evlerinden alındı ve bilgisayarlarına, telefonlarına ve şahsi eşyalarına el konuldu. Bu kişilerden bir süredir haber alınamıyor. Gözaltılara karşı çıkanlara göre son operasyon dalgasının iki sebebi var.. Bazılarına göre muhaliflerin gözaltına alınmalarının sebebi Suudi Arabistan’ın Katar’la başlattığı diplomatik krizi eleştirenlere göz dağı vermek. Bazıları ise Kral Selman’ın bir süre önce veliaht prensi ilan ettiği oğlu Prens Muhammed bin Selman’a görevini devredeceğini ve Muhammed bin Selman’ın izlediği politikalara karşı çıkanların susturulmaya çalışıldığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.