Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Celal Talabani için cenaze töreni düzenleniyor

Irak’ın Saddam Hüseyin iktidarını deviren 2003 tarihli Amerikan işgalinden sonraki ilk Cumhurbaşkanı Celal Talabani bugün Süleymaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. 

Kürtler’in Mam Celal, yani “Celal Amca” olarak hitap ettikleri Celal Talabani, salı günü tedavi gördüğü Almanya’da vefat etmişti.

talabani2

60 yıla yakın süre Kürt siyasetinin en çok itibar gören figürlerinden olan, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin kurucusu Celal Talabani’nin naaşı, bu sabah Berlin’den Süleymaniye’ye götürüldü.  

Talabani’nin Kürdistan bayrağına sarılı naaşı, havaalanında 21 pare top atışıyla karşılandı. Ardından eşi Hero İbrahim Ahmed ve oğulları Kubad ve Bafil’in eşliğinde havaalanından Büyük Cami’ye kadar kortej eşliğinde, binlerce kişinin sevgi gösterileri arasında ilerledi.

https://www.youtube.com/watch?v=olZRnag_0-g

Cenazeye Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Irak İçişleri Bakanı Kasım El-Araji ile ABD’nin Irak özel elçisi Jan Kubis ve ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Siliman da katıldı.

zarif talabani

Süleymaniye’deki törene Türkiye’den ise, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir’in yanı sıra DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de bulunduğu bir heyet katıldı. HDP Cumartesi günü de Diyarbakır’da Talabani için taziye çadırı kuracak.

talabani cenaze

Celal Talabani cenaze namazının ardından evinin bulunduğu Dabeşan semtinde toprağa verilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.