Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Google reklamlarını satın alarak ABD seçimlerine müdahale etmiş

Washington Post’un haberine göre, 2016 ABD Başkanlık seçimlerini etkilemek için Rusya kaynaklı binlerce dolarlık reklam harcaması Google tarafından tespit edildi.

Washington Post’a konuşan kaynaklar, alınan reklamların Google ürünleri olan Gmail ve YouTube gibi platformlar aracılığı ile dezenformasyon yaymayı amaçladığını belirtiyor. Google üzerinden reklam alan bu Rusya bağlantılı grupların, daha önce Facebook’tan reklam aldığı belirlenen Kremlin bağlantılı gruplardan farklı olduğunun da altı çiziliyor.

Sistemlerine yönelik bu saldırıları derinlemesine incelediklerini belirten Google firma yetkilileri, devam eden soruşturmalara da katkı sağlayabileceklerini ifade ediyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Microsoft firması yetkilileri de ABD Başkanlık seçimi sırasında Rusya bağlantılı grupların reklam faaliyetlerinin incelendiğini duyurmuştu.

ABD başkanlık seçimlerinde Rusya bağlantısı olduğunu duyuran ABD istihbarat kuruluşları, Kremlin yetkilileri tarafından yalanlanmıştı. Konuya ilişkin ABD Kongresi ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma halen devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.