Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolivya’da koltuğunu bırakmak istemeyen Başkan Morales protesto edildi

Bolivya’da Başkan Evo Morales in dördüncü dönem için “eğer halkım isterse,Evo devam edecek’’ diyerek yeniden başkanlığa aday olması protestolara neden oldu.

Yaklaşık 40 farklı grubun organize ettiği gösteriler, La Paz, Tarija, Cochabamba ve Santa Cruz şehirlerinde gerçekleştirildi.

La Paz’da gerçekleşen gösterilerin başındaki İlya Fortun, yerel gazeteye verdiği demeçte bunun bir ‘’siyasi darbe’’olduğunu belirtti.

bolivya protesto

 

Geçtiğimiz Şubat ayında Başkan Morales’in yeniden aday olabilmesine imkan sağlayacak olan referandumdan yüzde 53’le “hayır” çıkmıştı.

Morales, Ocak 2006’da başkan seçilmiş, ardında 2009 ve 2014’teki seçimleri de kazanmıştı. Başkanın görev süresini iki yıl ile sınırlandıran yasa tasarısı ise 2009 da Morales’in başkanlığı döneminde onaylanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.