Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım: Terör bir sonuçtur

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelenin modern silahlarla yapılması yerine terörün kaynağına inilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım bu sözleri “Belirsizlik Çağında Değişime İlham Olmak” temalı TRT World Forum’da söyledi. IŞİD’in sosyal medya üzerinden “En önce cennete kim gitmek istiyor? Adını yazdırsın.” Mesajını yaydığını söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar düşündürücüdür. Bütün bunları gençlerin o ruh halini, gençlik halini, geleceğe umutsuz duruşlarını kullanmak suretiyle maalesef küresel terörün birer aracı haline getiriyor. Bu konuda da uluslararası camia üzerine düşen sorumluluğu almak yerine daha modern silahlar üzerinde çalışarak, ‘Acaba bunları yok etmek için hangi yeni teknikleri geliştirmeliyiz ve bunları deneyecek yeni sahaları nasıl oluşturmalıyız?’ buna yönelik çaba gösteriyor, buna yönelik adımlar atılıyor. Bu anlayışla terör belası insanlığın gündeminden çıkarılamaz. Yapılması gereken çok açık ve nettir. Bir araya gelinecek ve bunun kaynağına inilecek. Terörü doğuran nedenler ne? Terör bir sonuçtur.” 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.