Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: Akıllı olanlar gitti. Aklı yetmeyenler, burada tuzağa düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık grup toplantısında FETÖ soruşturmalarına ilişkin “Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Maalesef aklı yetmeyenler, burada tuzağa düştü.” dedi. Erdoğan, yapılan uyarıları dikkate almayanların, şimdi bilerek yapmadıklarını söylediklerini aktararak, şunları söyledi:

“O zaman onların bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar; şimdi yanımıza gelip ‘Biz bunları bilerek yapmadık.’ Neyi bilerek yapmadın ya Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı, dairenizi sattınız gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi ‘Bizim taksiratımız yoktu’ diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Maalesef aklı yetmeyenler, burada tuzağa düştü. Bütün bunları söylemiş olmanın da rahatlığı içindeyiz. Çünkü söyledik. Diyorlar ki ‘Bilmiyorduk, onun için gönderdik.’ Yok şuydu, yok buydu. Hepsi hikaye. Ve neyi, nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde, polisimizde nasıl örgütlendikleri, bütün devletin kurumlarına nasıl sızdıkları; bütün bunların hepsi ortada. Şimdi ise artık tamamen temizlenme, toparlanma döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa, bunu sonuna kadar yapıp, yolumuza devam edeceğiz. Özellikle de bu devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız, temizleyeceğiz. Bu arındırma, temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır.” 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.