Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Benzine ve motorine iki haftada üçüncü zam

Benzine yine zam geldi. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 13 kuruş zam yapıldı. Zam sonrasında İstanbul’da litresi ortalama 5,48 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,61 lira oldu. Benzinin litresi Ankara’da 5,53 liradan 5,66 liraya, İzmir’de 5,50 liradan 5,63 liraya yükseldi. Motorine ise zam Cuma veya Cumartesi gecesi gelecek. PÜİS’ten edinilen bilgiye göre, motorin fiyatlarına cuma veya cumartesi günü 10-12 kuruş civarında zam gelmesi bekleniyor.

İki haftada üç zam

Benzine yapılan zam furyası 25 Ekim’de 9 kuruşluk zam ile başladı. Onu 30 Ekim’deki 12 kuruşluk zam takip etti. Son olarak da bu geceden geçerli olmak üzere gelen 13 kuruşuk zam. Böylelikle benzine son iki haftada 34 kuruşluk zam geldi. Bu zamlarla birlikte 50 litrelik bir yakıt deposu iki hafta öncesine göre 17 lira fazlaya doluyor.

Motorine de 30 Ekim’de kuruşluk zam yapılmıştı. Yeni yapılan zam ile birlikte motorinin litresi 10 günde 25 kuruş pahalılaştı. Motorinin litresi bu zamlarla birlikte ilk defa 5 TL’nin üzerine çıkmış olacak.

Ardı ardına gelen zam haberlerinin nedeni yükselen dolar/TL kuru ve 60 doların üzerine çıkan petrol fiyatları. Suudi Arabistan’da yaşanan gelişmelerin ardından dün 62.38 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı Temmuz 2015’ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.