Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni başkan Tuna “Ankapark’a 2 milyar harcanmış” demişti. Gökçek’in cevabı: “Safsata yapmayın” oldu

Melih Gökçek’in istifa etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Tuna 21 Kasım 2017 günü Hürriyet Gazetesi’ne konuşmuş ve Ankapark projesine 2 milyar civarı para harcandığını söylemişti. Melih Gökçek bu sözlerden üç gün sonra Twitter hesabından Ankapark için 2 milyar harcandı diyenleri safsata yapmakla itham etti. İşte Gökçek’in cuma sabahı attığı twitler:

 

Ekran Resmi 2017-11-24 13.34.04

 

Ekran Resmi 2017-11-24 13.35.22

 

Gökçek Twitlerinde yeni başkan Mustafa Tuna’nın adını hiç geçirmedi Mimarlar Odası ve gazetecileri suçladı. Oysa 2 milyar civarında para harcandı cümlesini kuran yeni başkan Mustafa Tuna’ydı. Tuna’nın Hürriyet Gazetesi’ndeki tam sözleri şöyleydi:

“İlk gelen bilgilere göre 2 milyar civarında para harcanmış. Farklı işler, farklı birimler tarafından yapılmış. Ne kadarı nereden yapılmış onların topluca rakamları geldi ama daha da hesap devam ediyor.”

Tuna gazeteye verdiği söyleşi de Ankapark için işletmeci sıkıntısı yaşandığını işletmeci bulamamaları halinde ne yapacaklarını halka soracaklarını da söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.