Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times: “Trump, yarın ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alacağını Ortadoğu liderlerine söyledi”

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Tel Aviv’deki ABD’inin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması kararını Çarşamba günü (yarın) açıklayacağını Ürdün ve Filistin liderlerine söylediğini yazdı. Filistin lideri Mahmud Abas ve Ürdün Kralı Abdullah ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yapan Trump’ın her iki lidere de kararının barış görüşmelerini sekteye uğratmayacağı sözü verdiği belirtiliyor. Trump ayrıca Abas’ı Washington’a davet etti.
Yıllardır gündemde olan ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararının İslam dünyasında çok ciddi rahatsızlık yaratması, Filistin’de yeniden intifada süreci başlatması bekleniyor.
New York Times, yetkililere dayanarak, karar alınsa bile taşınmanın en erken altı ay içinde gerçekleşebileceğini yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.