Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anne-babayı, Nazi hayranı diye kızlarından uzak tutmak istedikleri genç öldürdü

ABD’nin Virginia eyaletinde bir çift, kızlarının Neo-Nazi olduğu iddia edilen erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürüldü. Saldırgan, çifti öldürdükten sonra intihar teşebbüsünde bulundu ancak ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Haber, ABD’nin Washington Post gazetesinde, Justin Jouvenal imzasıyla yayınlandı.

Cinayet Fricker ailesinin birçok üyesinin Noel tatili nedeniyle toplandığı evlerinde gerçekleşti. Kızlarını uzun zamandır Neo-Nazi olduğundan şüphelendikleri erkek arkadaşından ayırmaya çalışan ve bunu sonunda başaran 43 yaşındaki anne Buckley Kuhn-Fricker ve 48 yaşındaki  baba Scott Fricker, sabaha karşı 16 yaşındaki kızlarının 17 yaşındaki eski erkek arkadaşı tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Saldırgan cinayetleri işledikten sonra kendisini de başından vurdu ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yaşı 18’den küçük olduğu için kimliği açıklanmadı.

Yerel polis cinayetlerin sebebiyle ilgili henüz bir açıklama yapmasa da, aile üyeleri ve maktullerin arkadaşlarıyla görüşen Washington Post; cinayetlerin, Neo-Nazi olduğu iddia edilen genci kızlarından uzak tutmak için büyük çaba harcayan aileden intikam almak için işlendiğini aktardı.

Haberde aktarılan bilgilere göre; yaşlı bakımı üzerine bir şirkete sahip ve sivil haklar ile sosyal adalet konularında oldukça hassas olan anne Buckley Kuhn-Fricker, bir süre önce kızının telefonunu karıştırırken, kızının erkek arkadaşı tarafından atıldığını düşündüğü tweetler ve Twitter mesajlarının nefret içerikli, Yahudi ve eşcinsel düşmanı, Hitler hayranı, ırkçı içeriklere sahip olduğunu farketti. Bu konuda kızı ve erkek arkadaşının okuduğu okulun müdürünü de uyaran bir mail yazan Kuhn-Fricker, söz konusu gencin “bir canavar olduğunu” ve “nefret yaydığını” belirterek, böyle insanlara tolerans gösteremeyeceğini söyledi.

Cinayete kurban giden anne Buckley’in annesi Janet Kuhn ile konuşan Washington Post muhabiri Jouvenel’in aktardığına göre; anne Buckley, kızının, erkek arkadaşı tarafından beyazların üstünlüğünü savunan düşüncelerle endoktrine edildiğini düşünüyordu. Zira kızı, yaklaşık altı aydır birlikte olduğu erkek arkadaşıyla telefonda saatlerce konuşuyor ve çoğu zaman sadece dinleyen taraf oluyordu.

Ancak anne Buckley sonunda duruma el koymaya karar verdi ve kızına Nazi düşüncesiyle iltisaklı olan biriyle ilişkisine devam etmesine izin veremeyeceklerini söyledi. Sadece anne değil ailenin birçok bireyi, genç kızı bu ilişkiden vazgeçirmek için çaba sarfetti, hatta genç kızı erkek arkadaşından bir süre uzak tutmak için şehir dışında bir arkadaşının evine götürüp orada ikna etmeye çalıştılar. İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan acıları anlatan belgeseller ailece izlendi. Kızgınlık, ağlama krizleri ve uzun tartışmaların ardından genç kız, erkek arkadaşından ayrılmaya razı oldu.

Ancak konu genç kız için kapansa da, erkek arkadaşı için kapanmamıştı. Ailenin evini gizlice gözetlemeye çalışan genci farkeden anne Buckley, gencin annesine  durumu aktardı ve her türlü hukuki yola başvurma haklarının saklı olduğunu söyledi.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ise anne Buckley ve baba Scott, gencin kızlarının odasına gizlice girdiğini gördü. Genci dışarı çıkarmaya çalışan ebeveynler ise saldırganın silahından çıkan kurşunlarla can verdi. Saldırgan daha sonra kendini vurdu.

Öte yandan; polis gazetenin elde ettiği bilgilerle ilgili yorum yapmazken, saldırgan gencin aile bireyleri de gazetenin sorularına cevap vermeyi reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.