Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Liberya’da başkanlığın en güçlü adayı, PSG ve AC Milan’ın eski golcüsü George Weah

Batı Afrika ülkesi Liberya’da başkanlık seçimlerinin ikinci turu bugün oylanıyor. Başkanlığın favori adayı ise ünlü futbolcu George Weah.

Ekim ayında yapılan ve usulsüzlük iddialarının gölge düşürdüğü birinci tur oylamasının ardından Liberya Yüksek Mahkemesi, soruşturmalar sonuçlanana dek ikinci tur oylamasını ertelemişti. Bugün yerel saatle 09:00’da başlayan ikinci tur seçimleri, Liberya’da 12 yıldır görevini sürdüren Afrika’nın ilk kadın devlet başkanı Ellen Johnson Sirleaf’in yerine kimin geçeceğini belirleyecek.

Başkanlık koltuğu için yarışan en güçlü adaylar ise 51 yaşındaki eski futbolcu ve Liberya Senatörü George Weah ile 73 yaşındaki Başkan Yardımcısı Joseph Boakai. Anketlere göre 2,1 milyon Liberyalı seçmenin oy kullanacağı ikinci tur yarışında favori George Weah. Birinci turda George Weah oyların yüzde 39’unu alırken, rakibi Boakai yüzde 29’da kalmıştı.

weah oy

1990’lı yıllarda PSG, Monaco, AC Milan, Chelsea, Manchester City ve Marsilya gibi Avrupa’nın üst düzey futbol takımlarında forma giyen Weah, kariyeri boyunca çıktığı 411 maçta 193 gol attı. 1995 yılında FIFA Yılın Futbolcusu ve Altın Top ödüllerini kazanan Weah, bu ödüllere layık görülen ilk Afrikalı futbolcu oldu. Başarılı kariyerinde çok sayıda gol atan ünlü forvet, 1994-1995 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=iR-7T8F-bcQ

İkinci tur seçimlerinden önce Fransız AFP haber ajansına konuşan George Weah, “Bildiğiniz gibi bugüne dek birçok müsabakaya çıktım ve bunların bir kısmı oldukça zordu, ancak kazanmayı bildim” dedi. Liberya’da özellikle gençler arasında son derece popüler olan Weah, “Halk benimle. Bu ülkeyi yönetmeye hazırım ve zafer bizim olacak” dedi.
 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.