Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika turunun son durağı Tunus’ta Erdoğan’a gazeteci protestosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün dört günlük Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta. Tunus Cumhurbaşkanı Bej Caid Essebsi’nin daveti üzerine gerçekleştirilecek resmi ziyarette ikili ilişkiler, dış ticaret ve Filistin meselesi gibi konuların öne çıkması bekleniyor.

Öte yandan Tunus Ulusal Gazeteciler Sendikası (SNJT) da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ziyaretinin başladığı bugün genel merkez binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle dayanışma için düzenlenen protestonun Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) 21 Ekim 2016’da başlattığı dayanışma kampanyasının bir parçası olduğu belirtildi.

Sendika Başkanı Neji Bhouri yaptığı açıklamada Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün yok edildiğini savunarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bugünkü Tunus ziyareti vesilesiyle, Türkiye’deki meslektaşlarımıza dayanışma, yetkililere ise protesto mesajımızı yolluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Essebsi’ye de, Erdoğan’la yapacağı görüşmede basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getirme çağrısı yapıyoruz” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.