Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuşatma altındaki Doğu Guta’da hasta ve yaralıların tahliyesine başlandı

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nden yapılan açıklamada; Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Doğu Guta’dan yaralı ve hastaların tahliyesine başlandığı duyuruldu.

Kızılhaç Örgütü’nün Twitter hesabından yaptığı açıklamada; hükümet güçleriyle yapılan müzakerelerin ardından durumu kritik olan yaralı ve hastaların tahliyesine başlandığı duyuruldu. Örgüt, kaç kişinin tahliye edildiği konusunda bir bilgi vermezken, Birleşmiş Milletler geçtiğimiz hafta bölgede durumu kritik olan 494 kişinin ismini yayınlamıştı. Öte yandan; tahliye çalışmalarına Suriye Kızılay’ı da katılıyor.

Muhalif güçlerin kontrolünde olan ancak 2013 yılından beri Suriye hükümet güçlerinin kuşatması altında bulunan Doğu Guta bölgesinde yaklaşık 400 bin kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Bölge kuşatma altında olduğundan, büyük bir yiyecek ve içecek sıkıntısı çekiliyor. Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım örgütleri, özellikle çocukların tahliyesi için uzun zamandır Beşar Esad’a çağrıda bulunuyordu.

Doğu Guta; Rusya, Türkiye ve İran’ın kararlaştırdığı çatışmasızlık bölgelerinden biri olmasına rağmen, hükümet güçlerinin hava saldırıları aralıklarla devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.