Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Viyana’da yeni yılın ilk bebeği, ırkçı bir nefret dalgasıyla karşılandı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2018’in ilk dakikalarında bir Türk ailenin “yeni yılın ilk bebeği” olarak doğan kızları Asel, iyi dilekler yerine ırkçılık ve nefret dalgasıyla karşılandı.

Avusturya medya organlarının sosyal medya sayfalarını dolduran yorumların bazıları bebeğin annesini de hedef olarak aldı. Sosyal medyada, “Hemen dışlansınlar”, “Neden başörtüsü takıyor?” ve “Gerçekten Viyanalı mı?” gibi nefret içeren paylaşımlar yapıldı.

Caritas Viyana Genel Sekreteri Klaus Schwertner, Facebook sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hayatının ilk saatlerinde bu tatlı kız inanılmaz derecede şiddetli, nefret dolu yorumların hedefi oldu. Masum bir bebeği hedef almak, sosyal medya nefretinin tamamen yeni bir boyutu.”

Yorumların çoğu internetten kaldırıldı ama nefret söylemine karşı olan kanunları çiğnemiş olup olmadıklarını anlamak için hâlâ inceleniyorlar.

Austria2

Bazı internet kullanıcıları bu inanılmaz nefret dalgasını aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi’nin ülkenin yönetimine gelmesine bağladı. Aralık ayında Avusturya Şansölyesi olan Sebastian Kurz, göçmen karşıtı platformlar üzerinde kampanya başlatmıştı. Aynı zamanda, yeni hükümetin vaatleri arasında mültecilere maddi yardımları ve yasa dışı göçü azaltmak da bulunuyor.

Öte yandan yorumların tamamı da olumsuz değildi. Klaus Schwertner, takipçilerine genç aileye destek vermeleri için çağrıda bulundu. Perşembe gününe kadar 10 binden fazla kişi tebrik, destek ve teşvik sözleri ekleyerek Schwertner’ın mesajını paylaştı.

Post

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.