Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski sağ kolu Bannon, oğul Trump için söylediklerinden pişman oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Baş Stratejisti Steve Bannon, ABD’de bir haftadır çok konuşulan “Ateş ve Öfke” kitabında Trump’ın oğlunun Ruslarla yaptığı bir görüşme için kullandığı “vatan hainliği” ifadesine ilişkin beş gün sonra bir düzeltme yaparak “sözlerimin hedefi Don Trump Jr. değil, Trump’ın kampanya sorumlusu Paul Manafort’tu” dedi.

Amerikalı gazeteci Michael Wolff tarafından yazılan ve Bannon’un tartışma yaratan ifadelerinin de yer aldığı “Ateş ve Öfke” isimli kitap ülkenin gündemi olmuş durumda.

Steve Bannon, kitaba verdiği demeçte, Trump’ın oğlu ve bir grup Rus arasında 2016 yılında gerçekleşen görüşmeyi “vatan hainliği” olarak tanımlamıştı. Öte yandan Bannon, kitapta verdiği röportajda Trump’ın kızı Ivanka Trump’ı da “aptal” olarak nitelendirmişti. Trump ise geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada Bannon için şu ifadeleri kullanmıştı: “Steve Bannon’un benimle ya da Başkanlığımla hiçbir alakası yoktur. Bannon kovulunca sadece işini değil aklını da kaybetti. (…) Bu ülkenin unutulmuş erkekleri ve kadınlarının bu tarihi başarısında Steve’in hiçbir payı yok. Dahası Steve, 30 yıldır Cumhuriyetçilerin elinde bulunan Alabama Senatörlüğü koltuğunun kaybedilmesine neden oldu. Steve, beni ve destekçilerimi temsil etmiyor.”

President Donald Trump talks to senior staff Steve Bannon during a swearing in ceremony for senior staff at the White House in Washington, DC January 22, 2017. REUTERS/Carlos Barria
President Donald Trump talks to senior staff Steve Bannon during a swearing in ceremony for senior staff at the White House in Washington, DC January 22, 2017. REUTERS/Carlos Barria

Steve Bannon, Pazar günü bir açıklama daha yaparak bu sözlerin hedefinin Donald Trump Jr. değil, görüşmede yer alan ve Trump’ın eski seçim kampanyası sorumlusu olan Paul Manafort olduğunu söyledi ve ekledi: “Donald Trump Jr., vatansever olduğu kadar da iyi bir insan.”

“Benim sözlerimin hedefi, Rusların nasıl hamleler yapabileceği konusunda bilgili olan ve aynı zamanda tecrübeli bir kampanya sorumlusu olan Paul Manafort’tu. Onların ikiyüzlü, kurnaz ve dost olmadıklarını bilmesi gerekiyordu. Tekrarlarsam, o sözlerin hedefi Don Jr. değildi” diyen Bannon ayrıca, günlerdir devam eden tartışma ile ilgili olarak “geç açıklama yaptığı için de pişman” olduğunu ifade etti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.