Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüzbinlerce kadın bu yıl da Trump’ı protesto için sokaklardaydı

Haftasonunda Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya genelindeki pek çok ülkede kadınlar, haklarını gasp etmeye kalkan iktidarları protesto etmek ve barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmek için sokağa çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevde birinci yılını doldurması vesilesiyle, hem cumartesi hem de pazar günü, hem ABD’nin pek çok kentinde hem de Paris, Londra, Madrid, Oslo, Roma gibi Avrupa kentlerinde yüzbinlerce kadın yürüyüş düzenledi.

paris

ABD’deki yürüyüşlerde Trump’ın “cinsel ayrımcı”, “ırkçı” ve ”göçmenlik karşıtı” politikalarını eleştiren dövizler taşıyan kadınlar, “Trump gitmeli”, “kadın hakları, insan haklarıdır”, “gelecek kadındır” gibi sloganlar attılar.

600 bin kişi ile katılımın rekor kırdığı Los Angeles’ın belediye başkanı göstericilerin fotoğraflarını paylaşırken Amerikalılar’ı birleştiren değerler olarak barış, eşitlik ve birbirini olduğu gibi kabul etmeyi saydı.

Avrupa’daki dayanışma gösterilerinde de kadınlar erkek şiddetini, işyerlerinde yaygın cinsel taciz vakalarını, ırkçı ve mülteci karşıtı politikaları protesto etti.

Trump ise pervasızca tweet atmaya devam etti ve “tüm kadınların yürümesi için mükemmel bir gün. Dışarı çıkın ve son 12 aydaki tarihi başarıları, eşi görülmemiş ekonomik başarı ve zenginliği kutlayın. Kadınların işsizlik oranı son 18 yılın en düşüğünde!” dedi.

future female

kadınlar3

kadınlar5

kadınlar1

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.