Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Türkiye’ye taahhüt ettiği Leopard tankı modernizasyonunu durdurdu

Almanya kamuoyunda Afrin operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tankları kullanılmasına gösterilen tepki üzerine Berlin, Ankara’ya taahhüt ettiği Leopard tankı modernizasyonunu durdurdu. Böylelikle, iki hafta önce mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’deki Leopard tanklarının modernizasyonu ile ilgili taahhütü şimdilik geri çekildi.
42242661_303 (1)
Der Spiegel dergisinin haber sitesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bu konudaki kararın Hıristiyan Demokrat Birliği ile Sosyal Demokrat Parti’nin kuracağı hükümete bırakılmasına karar verildiğini açıkladı. Gabriel, ayrıca çatışmaların yaşandığı bölgelere askeri teçhizat gönderemeyeceklerini söyledi.
İki gün önce olağan basın toplantısında Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, Afrin operasyonunda Alman Leopard tanklarının kullanılıp kullanılmadığını bilmediklerini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.