Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin hayırseverleri tacizci çıktı

İngiltere’de sosyetenin rağbet ettiği ünlü bir hayır kuruluşu, geçen hafta düzenlediği “erkeklere mahsus” bağış yemeğinde davetlilerin garson olarak çalışan kadınlara cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. “Presidents Club” ya da Türkçesiyle “Başkanlar Kulübü” adlı kuruluş Londra’daki Great Ormond Street çocuk hastanesi için İngiltere’nin en zengin işadamlarının katıldığı bir bağış yemeği düzenlemiş, Financial Times gazetesi “gecede garson ve hostes olarak çalışan kadınlara” davetlilerce sözlü ve fiziksel sarkıntılık edildiğini yazmıştı.

Haberin ortaya çıkması üzerine, 2009-2016 yılları arasında Başkanlar Kulübü’nün benzer etkinlikleriyle 20 milyon Sterlin bağış topladığı açıklanan Great Ormond Street Hastanesi, söz konusu gecede toplanan 530 bin Sterlin’i iade edeceğini duyurdu; davetliler arasında bulunduğu ortaya çıkan devlet bakanı Nadhim Zahawi de partisinden uyarı aldı.

p05vzby1

Financial Times’ın haberine göre, “erkeklere mahsus” gecede “saati 15 Sterlin’e” yemek ve içki servisi yapmak üzere, tam 130 “ince, uzun, genç ve güzel” kadın hostes görev yapıyordu. Kadınların arasında haberi yapan Financial Times muhabiri Madison Marriage de bulunuyordu. Marriage, pek çok diğer hostes gibi gece boyunca elle tacize uğradığını ve sürekli sevişme teklifi aldığını yazdı. Habere göre, kadınlar davetten hemen önce şarap içmeye zorlanmış, cep telefonları toplanmış ve gecede olup bitenler hakkında bilgi vermeyeceklerine dair gizlilik anlaşması imzalamışlar.

Gecede bağış toplamak üzere açık artırma usulüyle davetlilere sunulan “ödüller” arasında ise İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile öğle yemeği, İngiltere Merkez bankası Başkanı ile 5 çayı, Soho’daki Windmill striptiz kulübünde bir gece ve “eşinizi canlandırın” sloganıyla estetik ameliyat kuponu da bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.