Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Rusya soruşturmasını yürüten Mueller’e mülakat vermeyi “çok istediğini” söyledi

ABD Başkanı Donald Trump dün düzenlediği basın toplantısında, Rusya soruşturmasına dair açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesine ilişkin soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’e yemin altında mülakat vermeyi “çok istediğini” söyledi ve ekledi: “Bu mülakat iki-üç hafta içerisinde olabilir.”

İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak için yola çıkmadan önce basın mensuplarının karşısına geçen Trump, bu açıklamasıyla, Mueller’e mülakat verip vermeyeceğine dair aylardır devam eden spekülasyonlara noktayı koymuş oldu.

ABD basını, Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller’ın, soruşturma kapsamında ABD Başkanı Donald Trump’la mülakat yapmak istediğini ve bu amaçla temaslarda bulunduğunu yazmıştı.

Rusya soruşturmasını yürüten James Comey’nin yerine geçtiğimiz yılın Mayıs ayında göreve gelen özel yetkili savcı Mueller, yürüttüğü soruşturmaya Trump’ın dış politika danışmanı George Papadopoulos, ulusal güvenlik eski danışmanı Michael Flynn, kampanya sorumlusu Paul Manafort gibi Trump’a yakın isimleri dahil etmişti.

ABD basını, daha önce, Trump’ın avukatlarının, Mueller ile yüz yüze sorguya sıcak bakmadığını ve bazı sorulara yazılı yanıt verme ihtimalini değerlendirdiklerini iddia etmişti. Ancak Trump’ın böyle bir mülakatı vermek konusunda rahat olduğu ve bu sayede Rusya ile işbirliği yapıldığı iddialarını ortadan kaldırabileceğine inandığı da belirtilmişti.

İlk olarak Washington Post gazetesinin ortaya attığı iddiaya Beyaz Saray’dan herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Robert Mueller, Trump ile sorgu için görüşme talebini ilk kez Aralık ayında gündeme getirmişti. Konuyla ilgili olarak Trump’ın avukatlarından, “Beyaz Saray, özel savcılığın soruşturması ile tam bir işbirliği içinde en yakın sürede çözüme ulaşılması için çalışmaya devam etmektedir” açıklaması gelirken, Robert Mueller’ın sözcüsü herhangi bir yorum yapmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.