Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işçileri işverenle anlaştı

130 bin işçiyi temsil eden Metal iş kolundaki işçi sendikalarının, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yaptığı görüşmelerde anlaşma sağlandı.

Türk Metal Sendikası ve Birleşik Metal-iş Sendikası işveren temsilcisi MESS ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, yüzde 24’ü aşan oranda zam aldıklarını açıkladı. Birleşik Metal İş ise yaptığı açıklamada “işçilerin, iki yıllık sözleşme ile ilk altı ay için 506 TL net zam, tamamlayıcı sağlık sigortası, yüzde 23 sosyal haklara zam ve çeşitli kazanımlar elde ettiler” dedi.

Sendikalar toplu iş görüşlerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle grev kararı almış, grev kararı Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmişti. Grev erteleme kararı ardından işveren sendikası teklifini artırdı ve sendikalarla anlaşma sağlandı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.