Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 28 kişiden aralarında vakıf başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu  5 kişi tutuklandı. Tutuklanan diğer şüpheliler: Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz Kuytul.

Kuytul ve diğer dört kişi, “FETÖ/PDY, PKK/KCK, El Kaide, DAEŞ silahlı terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme, suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” iddialarıyla tutuklandı.

Gözaltına alınan ve dokuz gün boyunca emniyette sorgulanan altı kişi hakkında ev hapsi kararı verilirken, 17 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ocak’ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na operasyon düzenlemişti. “Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma” suçlamasıyla Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve ‘hocalar’ olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.