Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: YPG ile anlaşan Suriye ordusu bir-iki gün içinde Afrin’e girebilir

Reuters’e konuşan Suriyeli bir Kürt yetkili, PYD/YPG ile Şam rejimi arasında Suriye ordusunun Afrin’e girmesi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Ajansın “Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin denetimindeki bölgelere danışmanlık” verdiğini söylediği Badran Jia Kurd, Suriye ordu birliklerinin sınırda mevzileneceğini ve bir ila iki gün içinde Afrin’e girebileceğini belirtiyor.
Jia Kurd Reuters’e, Şam ile varılan anlaşmanın askeri içerik taşıdığını, henüz siyasi konularda düzenleme yapılmadığını kaydetti: “Bölgedeki siyasi ve idari meseleler konusunda Şam ile daha sonraki aşamalarda doğrudan müzakerelerle anlaşma yapılacak.”
Kürt danışman, Şam ile varıldığını ileri sürdüğü anlaşmaya muhalefet edenlerin de olduğunu dolayısıyla yürürlüğe girmesinin engellenmek istenebileceğini de sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.