Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’de rejim güçleri Doğu Guta’ya saldırdı: 94 ölü, 300 yaralı

Suriye’de rejim güçlerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava ve kara saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre top atışı ve roket saldırıları sonucu 94 kişinin öldü, 300’den fazla kişi ise yaralandı.

Rejim sözcüleri saldırıda sadece silahlı militanları hedef aldığını duyururken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Moskova’da yaptığı açıklamada bölgedeki El Nusra militanları tarafından yapılan silahlı provokasyonların batılı müttefiklerince görmezden gelindiğini belirtti.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan ve yaklaşık 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta 2013 yılından bu yana Suriye ordusunun kuşatması altında.

Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi olarak ilan edilmesine ragmen, rejim güçleri geçtiğimiz yıl Nisan ayından itibaren Doğu Guta’daki ablukasını yoğunlaştırmış ve bölgedeki saldırılarını arttırmıştı. İnsani krizin derinleştiği bölgede, çok sayıda bebek ve çocuk açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirirken, çoğu çocuk ve ileri derecede kanser hastası olan binlerce hasta sivil tahliye edilmeyi bekliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.