Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

16. Uluslararası Filmmor kadın filmleri festivali başlıyor

Kadınlarla ve kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Film Festivali’nin 16.’sını düzenliyor.

16. Uluslararası Fimmor Kadın Filmleri Festivali 10 Mart – 10 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınları konu alan festival 10 Mart’ta İstanbul’da başlayacak. Festival ayrıca Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana ve Diyarbakır dahil sekiz şehirde de gerçekleştirilecek.

Kadınların sineması, kadınların festivali

Filmmor Kadın Kooperatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Emeği Kolektifi Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ve Adana Kadın Platformu dayanışması ile 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali; iki ay boyunca tüm gösterimler ve etkinliklerini, bu yıl da ücretsiz olarak kadınlarla buluşturacak.

Bu yılki sloganı: ‘Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş’ olan festival programında; Kadınların Sineması, Komşu Komşunun Filmine Muhtaç seçkisi, Kadınlar Vardır, Bedenimiz Bizimdir: Cinsel Taciz, Cins-iyet-ler, gibi gösterilecek filmlere ek olarak ‘Çocuklara Özel Seans’ da var. Detaylı festival programı 27 Şubat’ta yapılacak basın toplantısı ile ayrıntılı olarak paylaşılacak. Festival baharı, Filmmor’un ardından, Uçan Süpürge ile devam edecek.

Yayına hazırlayan: Elifcan Artar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.