Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter binlerce bot hesabı engelledi, Trump destekçileri kızgın

Sosyal medya platformu Twitter, sahte ve otomatik hesapların temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyor. Tam sayısı belirsiz binlerce hesap engellendi. Engellenen hesaplar takipçi listelerinden düştüğü için birçok Trump destekçisi Twitter kullanıcısı, ki bunların çoğu aşırı sağ profiller sergiliyorlar, takipçi sayılarının azalmasından şikayetçi.

Ekran Alıntısı (1)

Twitter, ABD’de de 2016 seçim sürecinde ve sonrasında yanlış bilgilendirmelere ve nefret söylemlerine platform sağladığı gerekçesiyle  eleştirilmekteydi. Ayrıca 2016 seçimlerine Rus müdahalesini araştıran savcı Mueller, Twitter’ı Kremlin’e bağlı bir internet trol grubunun operasyonunun ana hedeflerinden biri olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine Twitter bot temizleme çalışmasını hem yalan haber ve nefret söylemlerini azaltılmak hem de sahte hesapları temizlemek için devreye soktu.  Kasım ayında da Twitter bazı aşırı sağ profillerden mavi tik işaretlerini kaldırmıştı.

Trump destekçileri, muhafazakar ve aşırı sağ kullanıcılar Twitter’ın kendilerine karşı politik olarak önyargılı olduğundan yakınıyor. Komplo teorileri yaydığı bilinen Trump destekçisi medya figürü Mike Cernovich bir mesajında “Trumpçılar ve muhafazakarlar genel olarak sosyal medyada kendilerine karşı çifte standart olduğunu hissediyor. Bu onların düşüncesini onaylıyor.” diye yazdı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.