Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Bahçeli: “Buyrun siz de ittifak yapın”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin” dedi.

Hiç kuşkusuz zulmün olduğu yerde insanlıktan iz ve eser kalmaz. Zalimin sözü geçiyorsa merhamet sinmiştir. Zulmü rehber yapmış bir barbarın akıbeti her daim berbattır. Zalimin ezeli ve ebedi düşmanı Allah’tır. Zulme rıza da zulümdür. 26 Şubat 1992’de Yukarı Karabağ’daki Hocalı kasabasında yaşanmıştır. Tam 26 yıl önce Hocalı’nın olul oluk kanı dökülmüştür. Ermeni çeteleri, Rus ordusunun 366. alayı ile birlikte Hocalı kasabasına barbarca saldırmışlardır. Resmi verilere göre 613 silahsız ve savunmasız kardeşimiz şehit edilmiştir. Katledilen soydaşlarımızın çoğu üst üste yığılıp ateşe verilmiştir. Tutsak alınan 1275 kişinin 150’sinden bugüne kadar hiçbir haber alınamamıştır.

“Sarkisyan bunlardan biridir”

Soykırım suçu işlenmiştir. BM soykırım suçunun önlenmesine ilişkin sözleşmesinin 2. maddesi adam gibi yorumlanırsa Hocalı’da bir soykırımın varlığı muhakkak tescil edilecektir. Soykırıma teşebbüs edenlerin cezalandırılacağı da hüküm altına alınmıştır. Soykırım suçunu yargılayacak uluslararası mahkemeler bellidir. Ermeni katiller, Rus askerleri ile birlikte 20. yüzyılın soykırım suçlarından birini işlemiştir. Hocalı’nın çığlığı cevap ve karşılık bulamamıştır. Hocalı soykırımında parmağı olan alçaklar Ermenistan devlet hayatında çok mühim görevlere yükselmişlerdir. Vahşiler Ermenistan’da ödüllendirilmişlerdir. Devlet Başkanı Sarkisyan bunlardan biridir.

“Hollanda bize ne anlatmaya çalışmaktadır?”

1 milyon soydaşımızın yuvalarından koparılması insanlık suçudur. Azerbaycan’ın 5’te 1’i Ermenistan tasallutu altındadır. Minsk Grubu beklentileri yıllardır karşılayamamıştır. Ermeni diasporasının ipine sarılanlar Hocalı’ya karşı tepkisizdir. Hepimiz Ermeniyiz sloganı atan vatansız destekçileri Hocalı soykırımının şakşakçılarıdır. 1915 olayları ile ilgili aleyhimize kararlar alan batılı ülkeler Hocalı’yı nasıl izah edeceklerdir. Hollanda ne yapmaya çalışmaktadır. Hollanda bize ne anlatmaya çalışmaktadır? Bu ülke ki, Srebrenitsa’da ulaştığı mezalimleri hangi ara perdelemiştir? 16. yüzyılda elçileri İstanbul’a gelip el etek öptüklerini biz unutmadık.

“Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin”

Ülkemiz 16 Nisan ile beraber bir yönetim sistemine kavuşmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, toplumsal uzlaşmanın ön plana çıktığı bir yönetim yapısıdır. Çok partili siyaset hayatımızda 16 Nisan bir milat, demokratik bir misak olmuştur. Yeni sistemde kutuplaşma ihtimali en aza indirilmiştir. Siyasi partilerin uzlaşmaktan, ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği de kalmamıştır. İstiklalimize saldırılırken cumhurun emanetini daha fazla sahiplenmeliyiz. Elbette bir olmalıyız. Mevuzbahis olan bekamızdır, ayrılığa gerek yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, cumhurun bizzata kendi eseridir. Siyasi partiler arasında ittifak kurabilmenin alt yapısı hazırlanmıştır. MHP ile AK Parti’den üyelerin katılımı ile teşkil edilen komisyon geçtiğimiz hafta 26 maddelik kanun teklifini TBMM’ye sunmuştur. Anılan teklif çerçevesinde 4 ayrı kanunla ilgili değişiklikler genel kurulda görüşülüp karara ulaşılacaktır.

Söz konusu milli beka oldu mu, hiç kimseyi tanımayız, hiçbir güce boyun eğmeyiz. Fedakarlıksa yaparız, fenalıkları engellemekse, beklenen hedef ok gibi saplanırız. CHP’liler titriyor, ipsizler terliyor, HDP’liler telaşlanıyor. Ancak, korkunun ecele faydası yoktur. Cumhur ittifakı 2019’da tarih yazacak, çerini çöpünü önüne katıp sandığı bunlara dar edecektir. İttifak diyoruz, CHP ve yedekleri koalisyon uydurması ile önümüze geçmeye çalışıyorlar. İttifak ve koalisyonun farkını bilmeyenlere ne anlatsan boştur. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin. İttifak yapmayanlar yüzde 10 barajına takılacakmış, bu adaletsizlikmiş. Size ittifak yapmayın diyen var mı? Biz seçim barajı ile ilgili düzenleme yapılmalı dediğimizde utanmadan baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler şimdi ne diyeceklerdir? CHP bu teklifi ile acaba oylarının sıfırlandığını mı fark etmiştir?

Görünen o ki, CHP’nin umutları tükenmiştir. Çünkü bezgindir, bedbahttır. CHP’nin, HDP’nin, bu dönemin 21 Şubatçısı İP’in durumu içler acısıdır. Bunun adı curcuna, çürük, cunta ittifakıdır. Cumhur milletin kendisi, ittifak ise milletin iradesidir. Cumhur ittifakının kazananı Türkiye’dir. 2019’daki 3 siyasi olay Türkiye’nin önünün açacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.