Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalar’ın imara açılmasını öngören 1/5000 ölçekli İmar Planı 7 yıl sonra iptal edildi

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin, Adalar’da ‘nüfus ve yapı yoğunluğunun artacağı’ gerekçesiyle, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na karşı açmış olduğu dava, 7 yıl sonra sonuçlandı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’tarafından 21 Eylül 2011’de onaylanmış olan planın iptaline karar verdi.

Mimarlar Odası’nın iptal gerekçesinde “1. Derece doğal SİT alanlarının derecelerinin 2. Ve 3. Derece olarak belirlenmesi nedeniyle doğal sit alanlarının yapılaşmaya açılacağı, doğal sit alanının 3. Derece belirlenmesi halinde Adalar’da trafik yükünü ciddi bir şekilde artıracağı, dolgu alanlarının kamusal alanda bulunması zorunluluğuna uyulmadığı, kıyı kenar çizgisinin Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu” ifadeleri yer alıyordu.

İptal edilen plana göre hazırlanmış olan ve askıya çıkarılmak için Koruma Kurulu’nun onayını bekleyen 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ise üst ölçekli planın iptaliyle halihazırda uygulanamaz duruma gelmiş oldu. Bu durumun ne anlama geldiği ve Adalar için ne gibi sonuçlar doğuracağını mimar Korhan Gümüş’le konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.