Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’de Doğu Guta’ya nihayet insani yardım ulaştı

Suriye hükümet güçlerinin yoğun bombardıman altında tuttuğu başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta bölgesine, haftalar sonra dün ilk kez insani yardım ulaştırılabildi. Ancak aynı gün içinde en az 77 kişi de çatışmalarda hayatını kaybetti.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yaptığı 30 günlük ateşkes çağrısına rağmen Suriye rejimi muhaliflerin elindeki Doğu Guta’ya yönelik taaruzunu sürdürüyor. Rusya’nın günde 5 saatlik çatışmasızlık molası da 2012 sonundan beri kuşatma altındaki bölgeye insani açıdan iyileşme getirmedi.
Haftalar sonra dün ilk kez 46 araçlık bir yardım konvoyu, 400 bin kişilik yerleşimde 27 bin kişiyi doyuracak kadar gıdayı ulaştırmayı başardı. İnsani yardım çalışanları Suriye ordusunun tıbbi yardım malzemelerinin girişine ise izin vermediğini söylüyor.
Guta’ya bugün de 70 bin kişilik gıda yardımı girmesi bekleniyor. 18 Şubat’tan beri havadan ve karadan yapılan saldırılarda 700’den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.