Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binlerce ABD’li öğrenci sokakta: ‘Geleceğimizi koruyun, silahları değil’

ABD’li doğusundan batısına kadar öğrenciler, silahlanmaya karşı sokağa çıktılar. 14 Şubat günü Florida’da bir lisede gerçekleşen silahlı saldırı sonucu 17 kişi hayatını yitirmişti. Buna karşın, ABD Başkanı Donald Trump liselerde sıklıkla gerçekleşen bu tür saldırıları önlemek için öğretmenleri de silahlandırma teklfini ortaya koymuştu.

Bir çoğu ilk kez sokak yürüyüşüne ve protestolarına katılan öğrenciler, ‘geleceğimizi koruyun, silahları değil’ diye bağırıyorlar. Öğrenciler Trump’tan silahlanma ve silahlı saldırılar konusunda önlem almasını bekliyorlar.

Beyaz Saray önünde 7000 çift ayakkabı

Washington’da toplanıp Beyaz Saray’a doğru yürüyen öğrenciler yürüyüşlerini ‘Ulusal Okul Yürüyüşü’ olarak adlandırmış durumdalar. Öğrenciler aynı zamanda Ulusal Silah Derneği’ne karşı da slogan atıyorlar. Washington’da Beyaz Saray’ın önüne geçtiğimiz beş yılda silahla öldürülen 7000 çocuk için 7000 ayakkabı bırakıldı. Gençlerin ziyaretçileri sırasında senatör Bernie Sanders da vardı ve Sanders gençler tarafından adeta bir yıldız gibi karşılandı. Sanders ABD’de toplumsal adaleti ve gençlerin haklarını savunan ve son seçimlerde Hillary Clinton ile demokrat partinin başkan adayı olmak için yarışmış ve yenilmişti.

222

Saldırının yapıldığı Parkland’da bir lise öğrencisi isyanını şu şekilde dile getirdi: ‘Kayıtsızlığa bir son verin! Siyasetçilerimiz, parlamentodaki temsilcilerimiz, başkanımız ve valimiz bizim adımıza konuşmuyor! Acınacak bir durum! İşte bu yüzden bizim hareket etmemiz gerek!’.

Öğrenciler 24 Mart günü ülkenin çeşitli yerlerinde tekrar büyük bir yürüyüş düzenleyecekler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.