Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci cinayeti Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun sonunu getirmek üzere

Mafya ve siyasiler arasındaki bağlantıları araştıran gazeteci Jan Kuciak’ın öldürülmesinin Slovakya siyasetinde yarattığı sarsıntı devam ediyor. Salı günü İçişleri Bakanı’nın istifa etmesinin ardından dün, Başbakan Robert Fico da istifaya hazır olduğunu söyledi.

Gazeteci Kuciak’ın öldürülmesinin ardından hükümet ve Başbakan Fico üzerindeki baskılar artmıştı. Başbakan Fico dün; Cumhurbaşkanı Andrej Kiska’ya istifa etme fikrini söylediğini ve kendisinden sonraki başbakanı seçmesine izin verilmesi şartıyla bugün (Perşembe) başbakanlık görevinden istifa edebileceğini duyurdu. Fico, erken seçim taleplerine karşı çıkarken; “erken seçim, beraberinde sadece kaos ve istikrarsızlık getirir” dedi.

Araştırmacı gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısı, şubat ayında evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülmüştü. Kuciak’ın ölümü, Slovakya’da büyük protesto gösterilerine neden olmuştu. Ülkede salı günü İçişleri Bakanı Robert Kalinak istifa ederken, Kuciak’ın araştırmasında adı geçen İtalyan işadamı Antonino Vadala tutuklanmıştı. Öte yandan; ülkede muhalefetin talebiyle önümüzdeki hafta üç partiden oluşan koalisyon hükümeti hakkında parlamentoda güvenoylaması yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.