Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Başkanı Buldan: “AKP-MHP Koalisyonu’nun Suriye halklarına vereceği hiçbir şey yoktur”

Diyarbakır’da yapılan HDP grup toplantısında konuşan Eş Başkan Pervin Buldan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

AKP-MHP Koalisyonu, Suriye’nin değişik bölgelerinden Türkiye’ye sığınmış olan Arapları, özellikle cihatçı milisleri Afrin’e yerleştirmeye niyetlidir. Bu, önümüzdeki on yılları alacak çatışmalara kapı açmaktır.

Türkiye savaş sarmalından çıkamayan Suriye’ye örnek olacak bir barış kentini bombalayarak, Astana’da üstlendiği garantörlük rolünün görüntüde olduğunu göstermiştir. AKP-MHP Koalisyonu’nun Suriye halklarına vereceği hiçbir şey yoktur.
Mazlum Afrin halkının iradesini yok sayıp, onun yerine barbar ÖSO’dan yana tavır aldınız! Kürt halkı, bölge halkları bu politikanızı unutur mu?
Soruyoruz: Afrin Belediyesi’ne bayrak asmakla Türkiye büyüdü mü? Yoksul Anadolu halkının refahı arttı mı? İşsizlik, yoksulluk azaldı mı? Bunların hiç biri olmadı ve olmayacak da. Bu savaşın faturası da Türkiye toplumuna ödetilecek.
Türkiye, Suriye’deki savaşın açık tarafıdır. Bundan sonra da yaşanacak her çatışma ve kriz Türkiye’yi yakından etkileyecek, içine alacaktır. Komşuya götürülen acıdan Türkiye toplumuna refah, huzur çıkmaz!
Tüm dünya, Kürtlerin gayretleri sonucunda yenilmiş Selefi çete terörüyle, AKP-MHP Koalisyonu sayesinde yeniden uğraşmak zorunda kalacak.
Afrin’den göç etmek zorunda kalan insanlar çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya. Uluslararası toplum bir nebze bile olsa utancını hafifletmek için yaşanan facianın tahribatını gidermeye yönelik ciddi girişimlerde bulunmalıdır.
Kürtler bu topraklarda binlerce yıldır vardır ve bundan sonra da var olacaktır. Kürtler Ortadoğu’da haklı ve saygın bir statüyü muhakkak elde edeceklerdir. Ne Afrin işgali ne de IŞİD, ÖSO ve diğer adlarla anılan çeşitli çeteler bunu engelleyemeyecektir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.