Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da nefret cinayetine kurban giden Mireille Knoll için sessiz yürüyüş

Fransa’nın başkenti Paris’te dün akşam, holokosttan kurtulan ve Paris’teki evinde bıçaklanarak öldürülen 85 yaşındaki Mireille Knoll’un anısına sessiz yürüyüş yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile birlikte pek çok siyasetçi de katıldı. Yürüyüşe, aşırı sağ Ulusal Cephe ve aşırı sol Asi Fransa partilerinin liderleri Marine Le Pen ve Jean-Luc Melenchon da, Fransa Yahudi Konseyi (CRIF) Başkanı Francis Kalifat’ın aksi yöndeki çağrılarına rağmen destek verdi. Fransa’nın diğer kentlerinde de sessiz yürüyüşler düzenlendi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Knoll’un Paris’in güneyindeki Bagneux kasabasında yapılan defin törenine katıldı ve merhumenin yakınlarına taziyelerini iletti.

Dün sabah Invalides’de, Carcassonne ve Trebes kentlerindeki rehine krizinde öldürülen polis memuru Arnaud Beltrame’ın onuruna yapılan cenaze törenine katılmış olan Macron, burada yapmış olduğu konuşmasında da Knoll’un öldürülmesine değinmiş, her iki saldırıya da ‘tek isteği Fransa’nın özgürlüklerine ve birliğine zarar vermek olan barbarların karanlığının’ neden olduğunu söylemişti. Macron törende Knoll’un katillerinin ‘Savunmasız ve masum bir kadını Yahudi olduğu için öldürdüğünü’ söylemişti.

Aşırı sağ Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen yürüyüşteydi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.