Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Rusya ile ilişkili 24 kişi ve 14 kuruluşa daha yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı Rusya’ya yönelik yaptırımlar listesine 24 kişi ile 14 kuruluş daha ekledi. Bu kez hedefte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın oligarklar var. Washington yönetimi Ocak ayında, Rusya’nın Amerikan seçimlerine müdahalesi ve Ukrayna ile Suriye’deki tutumunu cezalandırmasına olanak tanıyan CAATSA adlı bir yasa çerçevesinde, yaptırımlara tabi tutulabilecek 100 Rus oligarkın isimlerini yayınlamıştı.
Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in 13 Rus vatandaşı ile üç kurumu “2016’daki başkanlık seçimlerine müdahale etmek” ile suçlaması ardından, Mart ayında ABD siber saldırılardan sorumlu tuttuğu 19 kişi ile Rus istihbarat servislerinin de yer aldığı bazı kurumlara yaptırım açıklamıştı. Ulusal Savunma Belgesi’nde Çin, Kuzey Kore ve İran’ın yanısıra Rusya’yı da hasım ilan eden Washington, İngiltere adına casusluk yapan Rus istihbaratçı Sergei Skripal ve kızını hedef alan suikast girişimi ardından da, İngiltere ile dayanışma için 60 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.