Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Iniesta Barcelona’ya gözyaşlarıyla veda etti

İspanya futbolunun son dönemde yetiştirdiği en büyük yıldızlardan Andres Iniesta, 12 yaşından bu yana formasını giydiği Barcelona kulübüne sezon sonunda veda edeceğini söyledi. Veda kararını bir basın tolantısıyla duyuran 33 yaşındaki orta saha oyuncusu; “asla Barcelona’ya karşı oynamam demiştim, dolayısıyla Avrupa’da oynamayacağım” dedi.

Ayrılık kararını göz yaşlarıyla açıklayan Iniesta şöyle konuştu: “Bu sezon Barcelona’daki son yılım. Artık gücümün burası için yeterli olmayacağını düşünüyorum. Benim için çok zor bir gün. Tüm hayatımı geçirdiğim Barcelona’ya veda ediyorum. Bu kulüp, bana her şeyi verdi ve benim için her zaman dünyanın en iyisi olarak kalacak”.

12 yaşından Barcelona kulübünün altyapısına giren Andres Iniesta, ilk kez 2002 yılında A takımın formasını giymişti.  A takımdaki 16 yılda 669 maçta forma giyen ve 57 gole imza attı. Aralarında 4 Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga kupasının da bulunduğu 31 kupa kazanan yıldız oyuncu, İspanya Milli Takımıyla da 1 Dünya Kupası ve 2 Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.