Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da toz fırtınasında onlarca kişi öldü, yüzden fazla yaralı var

Hindistan’ın Racastan ve Uttar Pradeş eyaletlerinde hızı saatte 130 kilometreyi bulan toz fırtınası en az 77 kişinin ölümüne ve 143 kişinin yaralanmasına neden oldu.

 

Tac Mahal’in de içinde bulunduğu bölgelerde etkili olan toz fırtınası sırasında ağaçlar rüzgarın şiddeti ile köklerinden sökülürken çatılar çöktü, ve onlarca ev yıkıldı.

Fırtına sırasında rüzgarla sürüklenen ağaçların ve çöken evlerin altında kalan onlarca kişi yaşamını yitirirken,  yıldırım düşmesi sonucu ölenlerin de sayısı fazla. Fırtınayla birlikte etkili olan kuvvetli yağış yer yer sellerin oluşmasına neden oldu. Muson mevsiminin başlamasına 1 aydan daha fazla zaman varken gelen ani fırtına, bölgeyi hazırlıksız yakaladı.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi, fırtınanın ardından resmi twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı ve yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.