Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da kiliseleri hedef alan intihar saldırılarını aynı aileden 9 ila 18 yaş arası dört çocuk ve ebeveynleri düzenledi

Endonezya’nin ikinci büyük kenti Surabaya’da bu sabah 11 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırılarını düzenleyenlerin, aynı ailenin fertleri olduğu bildiriliyor.
Endornezya Emniyet Müdürü Tito Karniavan, üç ayrı kiliseyi hedef alan ve 40 kişinin de yaralandığı saldırıları yaşları 9 ile 18 arasında değişen dört çocuk ile ebeveynlerinin düzenlendiğini düşündüklerini söyledi.
Polis müdürü, Santa Maria Katolik Kilisesi’ni hedef alan ve dört kişinin öldüğü ilk saldırıyı ailenin 16 ve 18 yaşlarındaki iki genç oğlunun; birkaç dakika sonra GKI Diponegoro Kilisesi’ni hedef alan ikinci saldırıyı anne Puji Kuswanti ile 9 ve 12 yaşlarındaki kız çocuklarının; Surabaya Merkez Pentecostal Kilisesi’ne yapılan araçlı intihar saldırısını da baba Dita’nın düzenlediğini açıkladı.

Suriye’den yeni döndüler

Yerel saatle sabah 7.30’dan itibaren birbiri ardına birkaç dakika arayla düzenlenen saldırıların faili olarak gösterilen ailenin kısa süre önce Suriye’den döndükleri belirtiliyor. Patlamaları IŞİD üstlenirken, Endonezya İstihbarat Servisi saldırıdan, Cemaati İslam örgütünden ayrılarak IŞİD’e biat eden Şeriat Devleti Cemaati adlı örgütü sorumlu tutu.
Geçen hafta Batı Java’daki bir hapishanede tutulan İslamcı militanlar isyan başlatmış, 5 gardiyanı öldürüp 3 bloğu 40 saat denetimlerine geçirmiş, eylemi yine IŞİD üstlenmişti. Endonezyalı yetkililer kilise saldırılarının bu isyanla ilgisi olduğunu tahmin ediyor.
Endonezya’da 2005 yılında turistik Bali adasında düzenlenen bir dizili bombalı araç saldırısında 23 kişi, 2002 yılında yine Bali’deki saldırılarda da 202 kişi ölmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.