Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üst üste üç yıldır zarar açıklayan Deutsche Bank, 7 binden fazla çalışanını işten çıkaracak

Almanya’nın en büyük ve köklü bankalarından Deutsche Bank, yeniden yapılanma kapsamında 97 bin çalışanından 7 bininden fazlasının işine son vermeyi planlıyor.

Üst üste üç yıl zarar açıklayan Deutsche Bank’ta, bu sonuçların ardından bankanın  CEO’su John Cryan koltuğunu kaybetmiş ve yerine geçtiğimiz Nisan ayında Christian Sewing getirilmişti. Cryan döneminde başlayan yeniden yapılanma çalışmalarına devam eden bankadan yapılan açıklamada; maliyetleri düşürmek ve karlılığı arttırmak adına dünya çapındaki personel sayısını ilk etapta 90 binin altına düşürmenin amaçlandığı belirtildi. Bu durum 7 binden fazla kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor. İşten çıkarmadan en çok, personel açısından yüzde 25 küçülmeye gidilmesi planlanan hisse alım-satımı ve ticaret departmanlarının etkilenmesi bekleniyor. Bankanın işten çıkarmalarının hangi ülkelerdeki personeli hedef alacağı ise henüz açıklanmadı.

Banka daha önce; 2015 yılında yani bir önceki CEO Cryan döneminde, Latin Amerika ve İskandinavya’daki 10 ülkede faaliyetlerine son vereceğini ve kademeli olarak 15 bin kişinin işine son verileceğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.