Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da iki eski istihbarat servisi elemanı vatana ihanet suçlamasıyla sorgu altında: Medya Çin’e işaret ediyor

Fransız Savunma Bakanı’nın geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamaya göre iki eski istihbarat servisi elemanı yabancı büyük bir ülke ile istihbarat paylaştığı şüphesiyle sorgulamaya alındı. İstihbaratçıların bilgi taşıdığı ülke açıklanmadı ancak medya Çin’i işaret ediyor.

İki eski istihbaratçı ile birlikte bunlardan muhtemelen birinin eşinin de sorguya alındığı belirtildi. AFP’ye konuşan bir yargı üyesi ise bu üç isimden ikisininin 22 Aralık 2017’den bu yana hapiste tutulduğunu söyledi.

Bakan bildirisinde daha fazla bilgi veremeyeceğini belirtti. Ancak Le Monde ve Quotidien şüphelilerin Çin için çalıştığını iddia eden haberler yayınladılar. Quotidien’a göre şüphelilerden biri daha önce Pekin’de Fransız istihbaratı için çalışıyordu. Şu an için kime ve hangi bilgilerin taşındığıyla ilgili olarak paylaşılmış bir bilgi yok.

Savunma Bakanı ise “tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz ve bu tür şeyler olabiliyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.