Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2012’de ABD New Jersey’i vuran Sandy kasırgasında kaybolan emlak tabelası Fransa’da kıyıya vurdu

Sandy Kasırgası, Ekim 2012’de ABD’nin New Jersey eyaletinin Brielle şehrini vurmuş ve büyük hasara yol açmıştı. Evleri su basmış, tekneler karaya vurmuştu. Kasırga karayı terk ettikten sonra, bir emlak tabelasının da direğiyle birlikte kaybolduğu anlaşıldı.

turtonsign1

Söz konusu tabela 14 Mayıs 2018’de yaklaşık 3600 mil uzaklıkta, Fransa’da bulundu. Tabelayı bulan 64 yaşındaki Hannes Frank, tabelada adı bulunan emlak şirketine bir e-mail atıp söz konusu tabelayı bulduğunu yazdı. Şirketin pazarlama müdür Perry Beneduce maili aldığında bunun bir şaka olduğunu düşündü. Fakat üstündeki bilgilerden tabelanın 2012’de kaybedilen tabela olduğu anlaşıldı.

1527801903751

Yüzen nesnelerin sürüklenmesini inceleyen bir okyanus bilimci olan Curtis Ebbesmeyer, söz konusunu tabelanın suda kaç zamandır sürüklendiğini anlamanın çok zor olduğunu fakat Fransa’da kıyıya vurana kadar Atlantik’i üç kez geçmiş olabileceğini söylüyor. Ebbesmeyer, “New Jersey’den Kuzey Avrupa’ya, oradan aşağıya İspanya’ya ve sonrasında tekrar New Jersey’e uzanan güçlü bir su akımı var. Bu turun tamamlanması yaklaşık 3.3 yıl sürerken, New Jersey’den Fransa’ya Kuzey Atlantik üzerinden sürüklenme ortalama bir buçuk yıl sürüyor” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.