Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un sağ koluna görevi kötüye kullanma suçlaması

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağ kolu olarak bilinen, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Alexis Kohler hakkında görevini kötüye kullanmak ve haksız kazanç elde etmek suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Yolsuzlukla mücadele derneği ANTICOR’un Kohler ile MSC firması arasında çok yakın çıkar ilişkisi olduğuna ilişkin şikayeti üzerine Ulusal Finans Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, “nüfuz ticareti”, “yolsuzluk” ve “yasa dışı menfaat elde etme” şüphesiyle açıldığı kaydedildi.

Elysée Sarayı ise aynı zamanda Macron’un personel başkanı olan Genel Sekreteri Kohler hakkındaki suçlamaların “tamamen asılsız” ve “ciddi hatalar içerdiği” yönünde açıklama yaptı. ANTICOR derneğinin avukatı Jean-Baptiste Soufron, Elysée’nin açıklaması üzerine “Alexis Kohler’in suçsuz olduğunu göstermesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.