Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran aleyhine aradığı desteği Berlin’de bulamayan İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris ve Londra’yı deneyecek

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin İran’ı baskılama stratejisine ayak direyen Avrupa ülkelerini ikna etmek üzere yollara düştü. Dün Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen Netanyahu, Tahran’a karşı sert tutum alma konusunda mevkidaşından destek bulamadı. İsrail Başbakanı, Fransa ve İngiltere’de de şansını deneyecek.

İkilinin dünkü basın toplantısında, Netanyahu, Suriye’deki varlığı ile İsrail’in “kapısına” kadar geldiğini söylediği İran’ın İsrail’deki “altı milyon Yahudi’yi daha katletmek istediğini” ileri sürdü. İsrail Başbakanı’na göre Tahran “bu soykırımı gerçekleştirmek için nükleer silahlara sahip olmak istiyor.” Netanyahu Avrupalıların yumuşak karnına da hitap etti ve İran’ın bölgedeki faaliyetleri yüzünden yeni mülteci krizlerinin yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Almanya Başbakanı Merkel ise,  İran’ın nükleer silahlara sahip olmaması konusunda İsrail ile hemfikir olmakla birlikte, bu hedefe ulaşma konusunda yöntemde anlaşamadıklarının altını çizdi. Merkel, Almanya’nın nükleer anlaşamaya hala taraf olduğunu vurguladı. Netanyahu gibi İran’ın bölgedeki faaliyetlerinden kaygı duyduğunu sözlerine ekleyen Merkel, İsrail’in tehdit algısına hak verdi. Ancak Almanya Başbakanı, İran’ın balistik silah programı ile Yemen ve Suriye’deki faaliyetlerinin kısıtlanması için -İsrail ve ABD’nin işaret ettiğinden farklı olarak- “diplomatik çabaları” sürdüreceklerini söyledi.

Netanyahu Almanya’dan sonra Paris ve Londra’da Fransa ve İngiltere’nin desteğini arayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.