Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MSGSÜ’nün tahliye kararına sanat camiasından tepki: “Hayat bu, bakarsın yandaki ofis boşalır”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın tahliye kararına tepkiler sürüyor. Rektörlük tahliye kararına ilişkin olarak soruşturma başlatmış ve kararın “Kabul edilemez” olarak nitelendirildiği bir duyuru yayımlamıştı. Tahliye kararına sanat camiasından da tepkiler gecikmedi. MSGSÜ Devlet Konservatuvarı mezunları ve sanatçılar sosyal medya hesaplarından karara tepki gösterdi.

24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürülmesi planlanan Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nin genişletileceği gerekçesiyle Başbakanlık Ofisi’nin yanında bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın (MSGSÜ) beş gün içerisinde boşaltılmasına dair talimat verildi.

Üniversite Rektörlüğü bu kararı doğrularken bunun kabul edilemez olduğunu belirten bir açıklama yayımladı.

Tahliye kararına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunlarından ve sanat camiasından da tepkiler geldi.

Ahmet Mümtaz Taylan: “Dolmabahçe’deki Mimar Sinan G.S.Ü İstanbul Devlet Konservatuvarı’na ‘Pazartesi günü binayı boşaltın’ buyurmuşlar. Şaşırdık mı? Hayır! Hayat bu, bakarsın salı günü de yandaki ofis boşalır. Şaşırır mıyız? Hayır!”

Birce Akalay: “Bu saçmalık, bu ayıp bu alenen düşmanlık, bu düpedüz provokasyon. İktidar eğitim kurumlarını boşaltıp yerine göz dikmez, onları büyütür, çoğaltır, destekler. Gerçek olmadığını düşünmek istiyorum!”

Yekta Kopan: “Güzel Sanatlar Üniversitesi, çevresindeki her şeyi güzelleştirir.”

Doğa Rutkay: “Şaka mı bu? Ne demek bu? Okulumuz anılarımız geçmişimiz, geleceğimiz, biricik hocalarımız! Müşfik Kenter’imizin dolaştığı o bahçe! Sanatın her dalının iç içe yaşadığı eğitimin en güzelinin avlusu! Şiddetle protesto ediyorum! #LütfenGerçekOlmasın”

Gökhan Özoğuz: “Müze ikincildir! Bu okul insan yetiştirir bugüne dokunur! Ruhu vardır! Ülke kalkındırır! Vatana millete hayırlı olur! Yerinden oynatılmaz! Korkunç bir karar. #MimarSinanDevletKonservatuvarınaDokunma”

Beyti Engin: 1986’dan beri aynı yerde eğitim veren okulumuzun yanına Resim Heykel Müzesi’nin yerine Başbakanlık çalışma ofisi kuran kendileri değilmiş gibi, şimdi bizi kovuyor Saray Meraklıları… #SensinSakıncalı

Türkü Turan: “Gerçekten yazacak bir şey bulamıyorum. Uzun zamandır bulamadığım gibi… Sanki bir sevdiğimi kaybetmişim, sanki etim kesiliyor…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.