Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’den seçim sonrası ilk açıklama: “Seçim sonucu bir kazanımdır”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı.

Akşener, parti kurullarıyla seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirtti ve konuşmasına şöyle başladı: “Genel İdare Kurulumuzun kararı imkansızlıklar içinde alınan bu sonucu umudu artıran bir kazanım olduğu yönündedir. Genel İdare Kurulumuz ülke siyasetin merkezine yerleşmiş İYİ Parti’nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim.

Ben ve dava arkadaşlarım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından sayısız engel ve iftiralarla karşılaştık. Genel İdare Kurulumuz şahsıma tam desteğini ifade etmiştir. Meclis’te milletvekillerimiz var, grubumuzla birlikte daha etkin bir mücadele vermeye kararlıyız. İYİ Parti merkez parti eksikliğini gidermiştir.

Tüm teşkilatımızla birlikte bizlere düşen İYİ Parti’nin güvenilir bir yapı olduğunu göstermektir. Aziz milletimize üyelerimize gösterdikleri insan üstü çaba için teşekkür ediyorum. Özellikle gençlere ayrıca teşekkür ediyorum. Sosyal medya ve sokakta ellerinden geleni yaptılar. Bugün artık İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktasında yerini almıştır.

“İnce’nin sözlerine katılmıyorum”

Akşener, Muharrem İnce’nin İyi Parti’nin düşük oy aldığına yönelik açıklamasına dair şunları söyledi:

“Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devlettten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum.”

O gece açıklama yapmadık tweet atmadık. Sizin kurumunuz (AA) ile ilgili bir cümlem olmadı. Sayın Erdoğan’a bir soru soruldu karşılığında tazminat davası açtık. Milletvekili arkadaşlarımız mazbatalarını aldıktan sonra seçim değerlendirmemizi kısa bir şekilde yaptık. Yol haritamızın ortaya çıkacağı derinlikli bir toplantı yapacağız.”

Akşener, seçim gecesi YSK’nın önüne neden gitmediğine dair soruya da “Sayın İnce ve CHP temsilcileri Erdoğan’ın kazandığını ifade ettiler. Herhangi bir gerilime sebep bir hadise olmadığına ilişkin ana muhalefet açıklama yaptı. Ben de o yüzden gitmedim” şeklinde cevap verdi.

Akşener’de “Tehdit edildiniz mi?” sorusuna yanıt

Akşener, seçim gecesi tehdit edilip edilmediğine dair soruya: “Benim siyasi hayatım tehdit yapılamayacak bir siyasi karakter olarak şekillendi. Ben o gece partimde 1,30’a kadar arkadaşlarımla seçim sonuçlarını takip ettim. Öyle bir şeye tevessül edecek kişi de yoktur.” diye yanıt verdi.

Akşener son olarak: “Bütün siyasi partilerin içinde hala İYİ Parti konuşuyorsa bu İYİ Parti’nin siyasi cenahta önemli bir alan kapladığını gösteren sonuçtur. Biz siyasi bir partiyiz evcilik oynamıyoruz. Dün açıklama yapamadık çünkü itiraz edilen yerler vardı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.